Kövess minket Instán!

Nincs megállás!

Nincs megállás!

Egynapos villámkiruccanás az életre kelt meseországba, az adventi Londonba

2018. december 21. - ynda

p1110399.JPG

Adventkor mindenkinek megjön a kedve egy kis havas-giccses vásározáshoz, aminek klasszikusabb célpontjai mellett egyre több új lehetőség is a palettára kerül. Bécs és Pozsony már kicsit elcsépelt, de Salzburg, Graz, Kassa, Belgrád vásárai már felívelőben vannak. Mi mégis egy ezeknél is különlegesebb, kevésbé klasszikus Közép-Európai kis vásárhangulatra vágytunk. Ezért, és köszönhetően egy viszonylag olcsó (kettőnknek 27.000 Ft oda-vissza) londoni repjegynek, hamar eldöntöttük, hogy kiruccanunk a brit fővárosba a második adventi hétvégén.

A szombat hajnali repülőindulással és vasárnap reggeli visszaúttal gyakorlatilag szinte az egész szombatot a városban tudtuk tölteni. A kelő nappal együtt hasítottuk a fellegeket északnyugat felé, és 10 körül már a Victoria pályaudvaron álltunk párocskámmal, aki életében először járt Londonban. Én csak simán London-mániás vagyok, ezért mindkettőnk örömére a kiszemelt adventi vásárok bejárását kombináltuk a klasszikus látnivalók felkeresésével. Estére 30 kilométer volt a lábunkban, így egy sűrű, dolgos hét után én nap végére már az összeesés határán álltam... Viszont valóban tartalmasan tudtuk eltölteni ezt a napot, amihez az időjárás is nagyjából hozzájárult. A délelőtt még napos-felhős idővel kedveskedett, aztán délutánra érkezett egy-két kisebb zápor, de úgy igazából nem áztunk meg. És hogy mi mindent sikerült egy nap alatt bejárnunk?

1. A Temze partja, a London Eye és a polgármesteri hivatal környéki hangulatos adventi vásárokkal, na meg a Tower-híddal. Itt mindent lehet kapni, mi szem szájnak ingere, az ételek terén a világ csaknem valamennyi nemzetének ínyencségeiből lehet szemezgetni - egyes egyedül csak a kürtőskalács hiányzott. :D A Westminster-hídon a napsütésnek hála egy pajzán fényjátékot fedeztünk fel, az elég alacsony vízállás miatt pedig egy profi homokszobrász alkotását is jó ideig elnézegettük a város közepén. A Tower melletti jégpályán egyszerűen imádtuk a tanulásban segítő pingvineket. 

2. A King's Cross, a St. Pancras pályaudvar, és az elmaradhatatlan Harry Potter-bolt a 9 és 3/4-ik vágányon, ahol megint csak nem tudtunk ellenállni se a vonatoknak, se a szuveníreknek.

img_20181208_144053_1.jpg

3. A Covent Garden, a Leicester Square magával ragadó karácsonyi forgataga, utóbbinál kicsit furcsa módon még táskaellenőrzést is tartottak beléptetéskor.

img_20181208_160728.jpg

4. A trafalgar square-i mikulás parti enyhén illuminált hölgy és férfiú mikulások részvételével. :D

img_20181208_164020.jpg

5. Notting Hill és a portobello road-i világhírű piac, ami tekintettel a csepergő esőre két órával korábban bezárt...

6. A Hyde Park Téli Csodaországát csak kívülről csodáltuk meg, mert a hánytató vidámparki játékokhoz és az óriási tömeghez nem volt kedvünk. :D

img_20181208_184152.jpg

7. A Buckingham-palota és a környező parkok romantikus sötétségbe burkolózva.

8. Az Oxford Street és a shopping-negyed monumentális díszkivilágításai.

p1110427.JPG

A napba ezen kívül azért belefért egy jó adag metrózás, egy kis buszozás és egy fish and chips vacsi is abban a pubban, amit anyukámmal már bejárattunk januári hétvégi kiruccanásunkon.

Mesebeli és boldog karácsonyt mindenkinek!!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://megallasnelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr3714452430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása