Kalandjaink úton és útfélen, Magyarországon és külföldön, megállíthatatlanul...

Nincs megállás!

A fehér ötven árnyalata - a téli Dolomitokhoz nincs fogható

2020. január 16. - ynda

teli_dolomitok.jpgA rendszeres olvasók biztos tudják, hogy szinte minden utazásunk során legalább egy olyan helyre elutazunk, ami "régi nagy vágyaink" között szerepel. Alighanem túl sok nagy álmunk lehet, hogy minden évre több ilyen hely is jut, (vagy csak túl sok gyönyörű hely van Európában,) mindenesetre a téli Dolomitok ezek közül a tervek közül meglehetősen előkelő helyen szerepelt. Tartsatok velünk a porcukros hegyek, jégkék vízesések és hópaplanba burkolózó Dél-Tirol varázslatos világába, ami még ahhoz is túl szép, hogy igaz legyen!

Tovább

Tour de France 4. szakasz - Mesebeli és misztikus világok: Elzász és a Fekete-erdő

tour_de_france_4_szakasz.jpg<= Franciaország keleti része is tele van szebbnél-szebb látnivalókkal, ezekről itt tudsz olvasni

Miután elbúcsúztunk az Alpoktól, a nyugati peremén észak felé vettük az irányt, a mézeskalács-városokat felvonultató Elzász és a misztikus hangulatú Fekete-erdő felé.

Tovább

Tour de France 3. szakasz - Egy pillantás a Nagy Fehér Óriásra

tour_de_france_3_szakasz_1.jpg<= Az előző napokban bejárt Provence-ról itt olvashatsz

Bár el kellett búcsúznunk a mediterrán Provence levendulagőzös és színpompás forgatagától, már nagyon kíváncsiak voltunk Európa legmagasabb csúcsaira, melyek Franciaország és Svájc kacskaringós határán vártak ránk. Rengeteg fotón láttuk már a Mont Blanc-t és a jellegzetes svájci gleccsereket, ám arra nem számítottunk, hogy a francia oldal is ennyire különleges. Amerre csak nézel, gleccserek, hegyi hágók és tavak, gigászi síparadicsomok és égbetörő vízesések kínálnak végigehetetlen, több évre elegendő étlapot.

Tovább

Tour de France 2. szakasz - Provence és a Cote d'Azur hipnotikus világa

tour_de_france_2_szakasz.jpg<= A Francia-Alpokban megélt élményeinkhez kattints ide

A bohém Provence a legtöbbet reklámozott turistacélpontok egyike, ám annál meglepőbb, hogy minden, amiről áradoznak, szóról szóra igaz. Provence a valóságban TÉNYLEG olyan elbűvülő, mint amilyennek mondják. Provence és Provence-i Elő-Alpok már a legelső itt töltött esténken bemutatkozott: rövid, félig activity-be oltott telefonálgatás után kiderült, hogy a szállásunk kulcsát a vendéglátónk egy kerti virágcserépben helyezte el és rövid kincskeresés keretében tudunk hozzájutni. Ezzel a kis vidám közjátékkal indultak a Provence-Alpes-Côte d’Azur (röviden csak PACA :D) tartományban töltött napjaink. Ezt a területet délről Monaco és a Földközi-tenger, keletről Olaszország, északról és nyugatról pedig francia területek határolják. A szállásunkra érve mintha átléptük volna az Alpok és a mediterrán Franciaország küszöbét, a középkori városkák, buja illatok, felfoghatatlan színek és elképesztő sziklaformációk szövevényébe csöppentünk a marcona hegyekből.

Tovább

Madeira - parányi oázis az óceán közepén

madeira.JPGMadeira az utazási irodák világába csak mint "az örök tavasz szigete" vonult be. A jelző abszolút találó, hiszen a sziget az év egészében olyan, mint egy "földi édenkert". Október végi-novemberi eleji 10 napos utunk alatt nekünk szinte nem is tavaszi, hanem nyárias időben volt részünk. A fenti gyönyörű állandósult jelző mellé szívem szerint még néhányat aggatnék, legelőször kedvencemet, "a lépcsők szigetét". Aki nem szeret sétálni, annak nem igazán lesz való Portugália ezen szeglete, mert csak úgy röpülnek bele a kilométerek a lábikókba. Hamarosan kiderül, hogy miért szolgál rá a sziget erre a névre, na meg a továbbiakra, amikből egyértelmű lesz, hogy Madeiráról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. :)

Tovább