Kalandjaink úton és útfélen, Magyarországon és külföldön, megállíthatatlanul...

Nincs megállás!

Klasszikus osztrák kirándulások és via ferraták hosszú hétvégékre

2020. augusztus 06. - ynda

ausztriai_hetvegek_2020.jpgNéhány éve belefutottunk egy német nyelvújításba, ami tökéletesen fejezi ki az utazás iránti olthatatlan szenvedélyünket.

Fernweh: Viele Sprachen kennen Heimweh. Fernweh beschreibt das Gegenteil: die Sehnsucht in der Ferne zu sein.

A szó a híresen lefordíthatatlan szavak egyikét képezi, de a jelentése nagyjából ennyit teszt: a honvágy ellentéte - vagyis a vágyódás arra, hogy az ember valahol távol legyen.

Tovább

A fehér ötven árnyalata - a téli Dolomitokhoz nincs fogható

teli_dolomitok.jpgA rendszeres olvasók biztos tudják, hogy szinte minden utazásunk során legalább egy olyan helyre elutazunk, ami "régi nagy vágyaink" között szerepel. Alighanem túl sok nagy álmunk lehet, hogy minden évre több ilyen hely is jut, (vagy csak túl sok gyönyörű hely van Európában,) mindenesetre a téli Dolomitok ezek közül a tervek közül meglehetősen előkelő helyen szerepelt. Tartsatok velünk a porcukros hegyek, jégkék vízesések és hópaplanba burkolózó Dél-Tirol varázslatos világába, ami még ahhoz is túl szép, hogy igaz legyen!

Tovább

Tour de France 4. szakasz - Mesebeli és misztikus világok: Elzász és a Fekete-erdő

tour_de_france_4_szakasz.jpg<= Franciaország keleti része is tele van szebbnél-szebb látnivalókkal, ezekről itt tudsz olvasni

Miután elbúcsúztunk az Alpoktól, a nyugati peremén észak felé vettük az irányt, a mézeskalács-városokat felvonultató Elzász és a misztikus hangulatú Fekete-erdő felé.

Tovább

Tour de France 3. szakasz - Egy pillantás a Nagy Fehér Óriásra

tour_de_france_3_szakasz_1.jpg<= Az előző napokban bejárt Provence-ról itt olvashatsz

Bár el kellett búcsúznunk a mediterrán Provence levendulagőzös és színpompás forgatagától, már nagyon kíváncsiak voltunk Európa legmagasabb csúcsaira, melyek Franciaország és Svájc kacskaringós határán vártak ránk. Rengeteg fotón láttuk már a Mont Blanc-t és a jellegzetes svájci gleccsereket, ám arra nem számítottunk, hogy a francia oldal is ennyire különleges. Amerre csak nézel, gleccserek, hegyi hágók és tavak, gigászi síparadicsomok és égbetörő vízesések kínálnak végigehetetlen, több évre elegendő étlapot.

Tovább

Tour de France 2. szakasz - Provence és a Cote d'Azur hipnotikus világa

tour_de_france_2_szakasz.jpg<= A Francia-Alpokban megélt élményeinkhez kattints ide

A bohém Provence a legtöbbet reklámozott turistacélpontok egyike, ám annál meglepőbb, hogy minden, amiről áradoznak, szóról szóra igaz. Provence a valóságban TÉNYLEG olyan elbűvülő, mint amilyennek mondják. Provence és Provence-i Elő-Alpok már a legelső itt töltött esténken bemutatkozott: rövid, félig activity-be oltott telefonálgatás után kiderült, hogy a szállásunk kulcsát a vendéglátónk egy kerti virágcserépben helyezte el és rövid kincskeresés keretében tudunk hozzájutni. Ezzel a kis vidám közjátékkal indultak a Provence-Alpes-Côte d’Azur (röviden csak PACA :D) tartományban töltött napjaink. Ezt a területet délről Monaco és a Földközi-tenger, keletről Olaszország, északról és nyugatról pedig francia területek határolják. A szállásunkra érve mintha átléptük volna az Alpok és a mediterrán Franciaország küszöbét, a középkori városkák, buja illatok, felfoghatatlan színek és elképesztő sziklaformációk szövevényébe csöppentünk a marcona hegyekből.

Tovább